25.11.07

Say No to Violence against Women

International Day for the Elimination of Violence against Women

Violence against women and girls continues unabated in every continent, country and culture. It takes a devastating toll on women’s lives, on their families, and on society as a whole. Most societies prohibit such violence — yet the reality is that too often, it is covered up or tacitly condoned. — UN Secretary-General Ban Ki-Moon, 8 March 2007

Violence against women and girls is a problem of pandemic proportions. At least one out of every three women around the world has been beaten, coerced into sex, or otherwise abused in her lifetime — with the abuser usually someone known to her.
Perhaps the most pervasive human rights violation that we know today, it devastates lives, fractures communities, and stalls development.

Statistics paint a horrifying picture of the social and health consequences of violence against women. For women aged 15 to 44 years, violence is a major cause of death and disability.

In a 1994 study based on World Bank data about ten selected risk factors facing women in this age group, rape and domestic violence rated higher than cancer, motor vehicle accidents, war and malaria.

The economic cost of violence against women is considerable — a 2003 report by the US Centers for Disease Control and Prevention (CDC) estimates that the costs of intimate partner violence in the United States alone exceed US$5.8 billion per year: US$4.1 billion are for direct medical and health care services, while productivity losses account for nearly US$1.8 billion.

Violence against women impoverishes individuals, families and communities, reducing the economic development of each nation.
Source Unifem.



If you want to know more:

http://www.unifem.org/campaigns/vaw/


About violence against women: http://www.4women.gov/violence/

WHO World Health Organization: Violence against women

Women's aid


Tietoa Unifemistä suomeksi:
http://www.unifem.fi/




Voit osallistua myös Amnestyn Joku raja! -kampanjaan allekirjoittamalla vetoomuksen netissä!

Seksuaalista väkivaltaa voidaan torjua

Amnestyn Joku raja! -kampanja keskittyy tänä talvena seksuaalisen väkivallan vastaiseen työhön. Tavoitteena on, että valtio ja kunnat tarjoaisivat Suomessa nykyistä tehokkaampaa apua ja tukea seksuaalisen väkivallan uhreille. Valtion tulee myös tehostaa seksuaalisen väkivallan rikostutkintaa ja oikeusprosesseja.

Lue lisää Amnestyn sivuilta: http://www.amnesty.fi/mita-teemme/joku-raja/seksuaalinen-vakivalta

Muita linkkejä:

Seksuaalioikeudet eivät ole rahasta kiinni
Heini Utunen Zivin kolumni

Naisiin kohdistuvasta väkivallasta
Amnestyn Akkaryhmän sivuilla

Naisjärjestöt yhteistyössä eli Nytkis

Naisjärjestöjen keskusliitto: http://www.naisjarjestot.fi/

23.11.07

Diana Krall

Fly Me To The Moon

Our special day



Today is a very special day. Chris and I met exactly three years ago. It was a very cold and snowy Tuesday. Our first date was in Kuikka. I drank a German beer and Chris had hot chocolate. It was love at first sight.

He still is the love of my life. Thank You Chris for your love.



Congratulations to us!

22.11.07

Today's cat pic



http://icanhascheezburger.com/

Lohduksi jäätelöä

Tuskan parahdus!

En saanut hakemaani työtä. Olivat pahoillaan, koska minua oli kuulemma kehuttu. Kokemusta vaan ei ollut siihen työhön ja miten voisikaan olla.

Vajosin aikamoiseen masennukseen, josta olen jo noussut, koska yritän ajatella positiivisesti. Alkoi taas ahdistus nousta ja epätoivo. Sellaista työkokemusta, jota tarvitsisin en nykyisessä työssä saa. Jokainen päivä jonka vietän tuossa työssä on hukkaan heitettyä aikaa. Hukkaan heitettyä aikaa on jo kerääntynyt vuosia ja se alkaa taas ahdistaa aivan mielettömästi. Rahallisesti ja henkisesti olen sellaisessa loukussa, että siitä on ulos päästävä ja nopeasti. Kohta olen samassa pisteessä, kuin joku aika sitten eli henkisesti aivan loppu. Onneksi kuitenkin opinnot edistyvät ja valoisampi tulevaisuus on joskus edessä. Siihen on vaan pakko luottaa, vaikka jokainen työpäivä tuntuu toinen toistaan ahdistavammalta.

Ja päälle jäätelöä...

20.11.07

Budapest is waiting for us


I just booked us a trip to Budapest. We are leaving on the 30th of December and coming back on the 2nd of January 2008. We are celebrating New Year in Budapest.

I've wanted to visit Budapest for so long. Now it is happening!








It's time to celebrate!


Chris got a new great job today.

So let's open those champagne bottles today. This week is going to be party, party, party. The next celebration is on Friday. Try to guess the reason.

Here is a hint: Coma

17.11.07

Waiting for those Christmas treats

SNL: Schweaty Balls

Mad TV

Medium



Christina Aguilera



Moulin Rouge

Today's animal pics





http://icanhascheezburger.com/

Lauantai-illan huumaa

(Otsikolla ei ole mitään tekemistä tv:n typerän Huuma-ohjelman kanssa.)

Tänään on ollut päivä täynnä actionia ja askaretta. Aamu alkoi herätyksellä klo 6.50. Pikainen aamiainen ja junaan hätäily. Juoksin koko matkan, mutta myöhästyin minuutilla. Ehdin logistiikan tenttiin juuri ja juuri, mutta tiukkaa teki. Aamulenkki tuli tehtyä useaan kertaan. Logistiikan tentti meni omien tuntemuksieni ja tekstin määrän (8 sivua) mukaan hyvin. Sen jälkeen mietimme hieman ryhmätyötä, joka pitää palauttaa kolmen viikon päästä. Se on tällä hetkellä ehkä kaikkein epämieluisin tehtävä. Sen lisäksi on vielä rahoituksen ryhmätyö ja oikeuden viimeinen etätyö, jonka teen parityönä. Huomenna pitäisi laskea rahoituksen laskuja.

Tentin jälkeen suuntasin keskustaan, jossa tapasin Christianin. Hän oli jo shoppaillut itselleen vaatteita ja menimme yhdessä syömään uuteen kiinalaiseen ravintolaan, joka sijaitsee Aikatalossa. Sisustus oli upea, mutta ruoka ei. Se ei vaan maistunut miltään. Olimme pettyneitä annoksiimme (minulle kanaa ja kiinalaisia sieniä, Christianilla kanaa ja satay-kastiketta). Ruokailun jälkeen emme onneksi enää olleet nälkäisiä ja jatkoimme kaupoissa kiertelyä hetken. Christian lupasi ostaa minulle jotain pientä, jos sellaista löytyisi. Modasta löysin kaksi Espritin kivaa juttua, jotka olivat vielä alennettu. Christian osti ne minulle.





Sen jälkeen tulimme Alepan kautta kotiin.

Kotiin päästyämme siivosin ja sitten tein kiinan tehtäviä. Meillä on viimeinen lähiopetuskerta 4.12. Pitää siihen mennessä saada kaikki tehtävät tehtyä.



Nyt siemailen viiniä ja rentoudun.



Olen hyvin väsynyt liian vähiin jääneen yöunen takia. Piki herättää meitä joka yö 2-4 aikoihin. Se nimittäin haluaa silloin ulos. En ole nukkunut pitkiin aikoihin kokonaista yötä putkeen. Olisi kiva jos niin pääsisi jossain vaiheessa käymään.

Perinteiset tyttöjen pikkujoulut on sovittu ja lyöty lukkoon. Vietämme niitä sunnuntaina 9.12 Petran luona Kalliossa.

Myös ison joulun ohjelma alkaa muotoutua. Tämä joulu on poikkeuksellinen, sillä saan kerrankin olla ihan omassa kodissa jouluna. Tänne on tulossa aattona ihmisiä ja tarkoitus on nauttia jouluillallinen meillä. Poikkeuksellista on sekin, että Christian ja minä emme tänä jouluna ole yhdessä. Christian viettää joulun siskonsa luona Englannissa. Koko Christianin perhe on menossa sinne. Minä peruin matkani, sillä olen ollut liian stressaantunut ja väsynyt koko syksyn. Minun on pakko saada joululomalla vain olla ja levätä. Vaihteeksi on kiva olla äidin kanssa jouluna.

16.11.07

Cats!

Starring Piki and Pörri



Once you go Mac you never go back.





Water always tastes better from somebody else's glass. (Pörri's rule number 2)
The first rule is: Food always tastes better from somebody else's plate.

15.11.07

Today's cat pic


http://icanhascheezburger.com/

Pitäisi taas opiskella..

Taas pitäisi lukea tenttiin. Tällä kertaa logistiikan. Ei jaksais millään kiinnostaa. Launtaina taas kouluun, joten edessä on silloinkin aikainen herätys. Loppuviikkoa kohti univelka ja yleinen väsymys lisääntyy. Tänäänkin oli erittäin vaikea nousta sängystä.



Eipä tässä kummenpaa. Menen nyt avaamaan kirjan.

13.11.07

Norah Jones

I've Got To See You Again (Live in New Orleans)

Happy Birthday Pasi!



Grattis på Födelsedagen Pasi!

It's snowing!

Today has been a chilly day. It has been snowing the whole day.

I had a normal day at work and after that I went to Bank of Finland to hear the Studia Monetaria. It was interesting.

Today I was home early and for my surprise Chris had made dinner (he does that pretty often). He had made steak (my favorite dish) with salad and a very good red wine.
I had chocolate as desert. Could a woman ask for more?



I feel happy enjoying my fine wine (Gigondas L'Hallali Grande Réserve 2004) at candle light.



The weather looks pretty cold and winter like for at least couple of days.



Last Sunday my goddaughter Elina visited me. It was a surprise visit. They did not stay that long. We are now invited to Sweden for New Year.

Elina enjoying chocolate cookies.



Tanja and Elina

10.11.07

Antin pikkujoulut

Tänä iltana olimme Antin pikkujouluissa. Meno oli hauskaa, syötävää ja juotavaa riitti. Pelasimme myös Aliasta.

Saimme kuulla ihanan uutisen. Möttöset odottavat vauvaa!

Paljon, paljon onnea!

Tässä kuvia illasta:

Me at Antti's little X-mas party.



There was plenty to eat as always.



Antti



The happy parents to be



Chris and me



Miina

Today's cat pic


http://icanhascheezburger.com/

Hyvää päivää!

Herranjestas mikä yö!

Yläkerran naapureilla oli eilen bileet, jotka kestivät ainaki klo 1 yöllä. Me nukahdimme siinä vaiheessa, joten todellista kestoa en osaa arvioida.

Klo 3.40 heräsimme kovaan tömähdykseen ja huutoon. Meidän talo on niin vanha, että täällä kuuluu kaikki seinien läpi, jopa ihan tavallinen puhe. Yläkerrassa huudettiin ja lopulta soi meidänkin ovikello ja ovea hakattiin. Chris kielsi minua avaamasta, vaikka teki mieli avata ovi ja huutaa, että nyt turpa kiinni. Huuto jatkui pihalla ja lähes koko talo heräsi, puhumattakaan muista lähitalojen asukkaista. Tilanne rauhoittui, kun poliisit tulivat paikalle. Yöunet jäivät aika vähiin ja meidän mitta on täynnä.

Ollaan tässä jo jonkin aikaa kuunneltu yläkertalaisten riitoja ja yöllisiä ramppaamisia. Nyt riittää!

8.11.07

Today's cat pic


http://icanhascheezburger.com/

Torstai toivoa täynnä?

Loppuviikossa ollaan jo menossa. Tänään lintsasin koulusta rahoituksen tunneilta. Tämä ei tule tavaksi, mutta oli pakko vähän rentoutua. Olen viime aikoina alkanut tuntea lievää masennusta. Johtuu varmaan kiireestä ja stressistä joka vaan jatkuu. Tämä syksy on ollut todella rankka monellakin tapaa ja kaipaan pientä taukoa tähän kaikkeen. Haluaisin vain olla, nukkua ja rentoutua. Joululoma lähestyy, siihen on enää kuusi viikkoa.
Joulukin on aiheuttanut tämän kaiken päälle lisää ikäviä fiiliksiä, mutta lienen nyt tehnyt omat ratkaisuni ja tällä kertaa ajattelen vain omaa itseäni, sekä sitä mikä minusta tuntuu hyvältä. Kai olen sen ansainnut rankan syksyn jälkeen.

Pitkällisen pohdinnan jälkeen olen tullut siihen tulokseen, että vietän joulun täällä kotona äidin ja kissojen kanssa. Menen myös käymään mummin luona joulun pyhinä. Englannin matka jää siis minun osaltani nyt tekemättä, sillä haluan olla oman perheeni kanssa. Ikävältä tietysti tuntuu olla erossa Christianista.

Nyt taitaa olla iltatoimien aika. Tänään menen ajoissa nukkumaan.