28.4.09

Today's cat and dog pic



see more Lolcats and funny pictures

Vapaus valita vai onko sittenkään?


Elämässä on monia asioita joihin voi itse vaikuttaa. Toisin sanoen ihmisellä on mahdollisuus valita. Yksi elämän suurimmista valinnoista on hankkiako lapsia vai ei. On nimittäin ihan oikeasti mahdollista, että jotkut eivät halua lapsia. Tätä tosiasiaa on vain järkyttävän vaikea ihmisten tajuta.
Aikuisen henkilön vastatessa "Ei ikinä." kysymykseen "Milloinkas te hankitte lapsia?" Päälle saatetaan nauraa tai sitten katsotaan kieroon. Kommentit kuten: "Kyllä sinä vielä muutat mielesi" tai "Tulet vielä katumaan." kyseenalaistavat ihmisen oman harkintakyvyn, ovat holhoavia, mutta ennen muuta ne loukkaavat. Itse asiassa koko kysymys on sellainen, että se on parasta jättää kysymättä. Se hankkiiko joku lapsia vai ei, ei kuulu kenellekään muulle kuin ihmiselle itselleen ja hänen kumppanilleen. Onkin ihmeellistä, että näin herkkää ja yksityistä asiaa kyselevät puoli tutut tai lähes tuntemattomat ihmiset. Tilannetta eivät myöskään tee siedettäväksi toteamukset, kuten "Kyllä sinun täytyy antaa vanhemmillesi lapsenlapsi" tai "Kuka sinusta pitää huolta kun olet vanha". Miksi minun lisääntymiseni tai lisääntymättä jättämiseni kiinnostaa tuntemattomia? Miksi ihmiset loukkaantuvat, kun kerron totuuden?

Kyseessä on valinta. Siksi minua ottaakin päähän se, että valintaani ei kunnioiteta ja että lapsien saaminen on sosiaalinen normi. Minulle on turha tulla kitisemään, että vanhemmuus on niin rankkaa. On yllättävää miten moni ei oikeasti tajua, mistä kaikesta lapsen saamisessa on kysymys. Ei vanhemmuus ole mikään harrastus, jonka voi hoitaa vasemmalla kädellä. Vanhempana ollaan 24/7, eikä lomaa ole. Eikö siksi olekin hyvä, että lapsen hankkimista harkitaan kunnolla, eikä siihen ryhdytä naisten lehtien luoman perhefantasian perusteella.

Henkilö jolla ei ole lapsia on ihan yhtä arvokas ihmisenä, kuin henkilö jolla on lapsia. Lapset eivät kaikille ihmisille ole elämän tarkoitus ja keskipiste. Joillekin ihmisille perhe tarkoittaa kahta aikuista ihmistä, toisille vain yhtä. Iloiseksi tekeviä asioita voivat olla vaikka hiljainen ja siisti koti, nukkuminen myöhään viikonloppuna, harrastukset, matkustelu ja ystävien seura.

Postaus, artikkeli ja kommentit, jotka kirvoittivat tähän kirjoitelmaan löytyvät tämän linkin takaa.

Postaukseeni innostivat myös ne useat utelut, kommentit ja oletukset joita minä ja mieheni olemme yhdessä ja erikseen vuosien aikana saaneet osaksemme. Kyselyt ja utelut ovat luonnollisesti lisääntyneet, koska me emme ole, vaikka naimisiinkin menimme jo melkein vuosi sitten. Naimisiinhan ei mennä rakkaudesta kumppaniin, vaan sen takia, että sitten aletaan lisääntymään.

Aiheesta kiinnostuneet saattaavat haluta lukea myös kirjoituksen "Why is my choice suspect?"

Ps. Tämän tarkoitus ei ole loukata ketään. Kyse on minun mielipiteestäni ja kokemuksistani.

Pregnant women are smug

Why is it that we feel the need to treat women differently when they are mothers? Not in terms of giving them a seat on the bus or letting them in front of you in a bathroom line — but when it comes to stuff like pretending to care that your coworker got a sonogram or acting excited that your friend from high school is naming her unborn Riyleigh? Should we put women on a pedestal and treat them as untouchable bastions of goodness just because some sperm managed to find an egg? Or are we allowed to make fun of the fact that sometimes, pregnant women are smug?

Source http://jezebel.com/5229548/pregnant-women-are-smug-funny-cuz-its-true

23.4.09

Today's cat pics

Hyvän päivän päätteeksi kaksi mainiota misukuvaa.





see more Lolcats and funny pictures

Kiitos!


Täytyy laittaa tänne miksi onnitellaan.

Tänään selvisi, että sain kuin sainkin työharjoittelupaikan. Olen 4.5. alkaen CRS (corporate social responcibility) -harjoittelija.

21.4.09

Today's cat and dog pic



see more Lolcats and funny pictures

Luvassa yksineloa ja toivottavasti lämpimämpiä päiviä


Talvi ei millään meinaa irrottaa otettaan. Tänään oli julmetun kylmä. Illalla odottaessani junaa Pasilan asemalla tuntui, kuin olisi ollut talvi kovimmillaan. Tuuli oli jäätävän kylmä. Odotan viikonloppua, josko nyt ennustukset osuisivat oikeaan ja luvassa olisi vihdoinkin lämpimiä päiviä.

C lähti tänään viikoksi Englantiin siskonsa luo. Hänellä oli hyvä sauma lähteä nyt, kun loma alkoi yllättäen. Mielelläni olisin mukaan lähtenyt, mutta täällä on näitä velvotteita, joten tällä kertaa oli jäätävä kotiin. Aion siis viikon nauttia yksinolosta. Tekemistä kyllä riittää ja nyt onkin tarkoitus panostaa opiskeluun entistä enemmän. Yritän saada tehtävät tehtyä, jotta toukokuuksi ei jäisi mitään. Voi olla, että minun lomailuni loppuvat tässä hyvin pian.

Eipä tässä tällä kertaa muuta. Torstaita odottelen ja sitten lieneekin vähän enemmän uutisia kerrottavaksi. Tulevan kesän ohjelma selvinnee nimittäin ylihuomenna.

17.4.09

Fail!

Today's cat pic




see more Lolcats and funny pictures

Hyviä ja huonoja uutisia


Tapahtumarikas viikko on lopuillaan.

Tällä viikolla palautin aineistoanalyysin opinnäytetyötä varten.

Keskiviikkona C sai tietää YT-neuvotteluiden lopputuleman, kun aamulla jokainen sai kirjekuoren, jonka sisällä oli oma kohtalo. Kenkää tuli, eikä töitä tarvise enää tehdä. Ne jotka saivat jäädä lomautetaan kolmeksi kuukaudeksi. Koko homma oli hoidettu päin persettä, joten ehkä oli ihan hyvä, ettei sinne tarvinnut jäädä. Tänään siellä olikin jo yksi pelle järjestämässä omassa uudessa huoneessaan tuparijuhlia. Kertoo aika paljon siitä minkälainen meno ja meininki kyseisessä talossa on. Kaksi päivää sitten puolet jengistä on saanut kenkää ja nyt yksi piru parka tarjoaa huoneessaan skumppaa. On siinä naisella tilannetajua, jos mitä.

Nyt täytyy siis vaan kovasti toivoa, että työpaikka löytyy pian. Olemme aika tiukoilla olleet koko ajan muutenkin minun vuorotteluvapaan takia. Positiivista tällä viikolla oli tieto siitä, että olen vahvoilla työharjoittelupaikkaan johon hain. Torstaina olen menossa sinne toisen kerran. Tänään kysyivät palkkatoivetta yms.

Eilen kävimme Pörrin kanssa hampaan poistossa. Operaatio kesti pari tuntia ja Pörri oli sen jälkeen tokkurassa. Pieni raukka tärisi korissaan kauluri päässä. Kotiin tultaessa se alkoi korista päästyään juosta edes takaisin, kuin mielipuoli. Se oli niin sekaisin, että se törmäili seiniin. En saanut sitä kiinni, koska se raapi ja oli ihan kauhuissaan. Annoimme sen olla ja se lopulta rauhottui. Kauluri lähti irti, enkä ole sitä takaisin laittanut, koska pelkään, että se sekoaa taas. Nyt se on rauhallinen, mutta vähän apaattinen. Aamulla se söi saamansa ruoan, mutta se ei ole tehnyt muuta, kuin nukkunut. Olen seurannut, ettei se yritä repiä suutaan, koska sille laitettiin tikit. Kontrolliin menemme kahden viikon päästä. Siitä ei onneksi tarvitse maksaa mitään.

9.4.09

Rahan menoa ei voi estää


Vararikko lähenee kovaa vauhtia. Tänään olimme taas eläinlääkärissä. Edellisellä käynnillä tehty diagnoosi silmätulehduksesta oli väärä. Pörrillä onkin hammastulehdus. Nyt sen silmänalus on reilusti turvoksissa. Eilen illalla turvotus alkoi kunnolla näkyä. En nyt mene yksityiskohtiin, mutta hammas poistetaan pääsiäisen jälkeen. Pörri saa nyt antibioottia ja kipulääkettä. Silmätippoja ei onneksi tarvitse enää antaa. Sekin oli ihan hirveää. Pörri parka, kivut ovat varmasti olleet kovat.

Tässä lyhyen ajan sisällä olemme käyneet jo kahdesti eläinlääkärissä, auto on jouduttu korjaamaan kerran, toinen kerta edessä, sillä juuri ilmeni uusi vika. Pölynimuri hajosi, pesukone hajosi ja korjattiin, mitäs vielä. Ensi viikolla C saa tietää onko työpaikkaa enää. Lievästi sanottuna v*****aa aika rankasti.

Onneksi huomenna saan itsetehtyä lammasta, jonka juuri iltapäivällä marinoin jogurtilla, korianterilla, mintulla ja kardemummalla. Olemme huomenna menossa äidille syömään pääsiäisherkkuja. Pörrin vaiva saatiin onneksi selville, joka sekin helpotti olotilaa, vaikka rahahuolet eivät otakaan hellittääkseen, päinvastoin.

Yritän tässä kuitenkin ajatella positiivisesti kaikesta huolimatta. Ehkä asiat vielä järjestyvät.

Happy Easter!

8.4.09

Silmätulehdus ja työhaastattelu



Tänään kävimme ostamassa ruokaa pääsiäiseksi uudesta Kannelmäen Prismasta. Teen lammasta, joka meillä on ollut jo jonkin aikaa pakkasessa. Huomenna marinoin sen ja perjantaina se paistetaan.

Pörrin silmä on vieläkin tulehtunut. Silmätippojen antaminen on rasittavaa ja Pörri ei tykkää niistä ollenkaan. Huomenna on pakko soittaa lääkärille ja kysyä, että onko normaalia, ettei silmä vielä ole kunnossa. Toivon, ettei lääkärille tarvitse mennä toista kertaa. Ollaan pian vararikossa.

Eilen minua pyydettiin toiseen työhaastatteluun parin viikon päästä. Menen keskustelemaan projektin etenemisestä. En tiedä onko minut valittu vai onko mukana vielä joku toinenkin ehdokas. Se selvinnee sitten kun menen käymään haastattelussa. Vaikuttaa kuitenkin aika positiiviselta.

Today's cat pic



see more Lolcats and funny pictures

7.4.09

Ihana uusi jäätelö


Maistoin tänään uutta pienempi Classic jäätelöä, jonka makuna oli valkosuklaa salmiakki. Oli todella hyvää. Seuraavaksi voisin kokeilla makua tummasuklaa-chili. Kuulostaa hyvältä.

http://www.pingviini.fi/www/page.php?id=175

6.4.09

I'm rich!



Rahan tuloa ei voi estää. Tosin sitä on luvassa vasta joulukuussa veronpalautusten muodossa. Saan kaikkien aikojen palautuksen. Rahaa tulee neljän numeron edestä. On tainnut tulla maksettua hieman liikaa veroja.

Kuulin tänään hakemastani työpaikasta. Päätös venynee hieman, mutta ovat kuulemma halukkaita jatkamaan keskustelua kanssani. Se kuulostaa ihan positiiviselta. Pääsiäisen jälkeen tietänen enemmän. Opinnäytetyön työstäminen jatkuu. Luvassa on seuraavaksi kyselyn laatiminen ja kirjallisuuteen perehtyminen Kirjoja onkin kolme isoa pinoa olohuoneen pöydällä, joten tekemistä riittää. Tänään sain arvosanan kulttuurit ja organisaatiot kurssista. Taas saan loistaa, siitä tuli 5.

Today's cat pic



see more Lolcats and funny pictures

5.4.09

Mutantti munkit


Tänään iski itse tehtyjen munkkien himo. Löysin netistä nopeiden munkkien ohjeen ja paistoin muutaman munkin. Taikinasta tulee aika löysää, joten siitä oli vaikea muotoilla siistejä palloja. Munkit oli todella nopea tehdä ja niistä tuli herkullisia.

5 dl vehnäjauhoja
0,5 dl sokeria
0,5 tl suolaa
3 tl leivinjauhetta
2 tl kardemummaa
3 dl maitoa
2 munaa

Sekoitetaan ensin kuivat aineet keskenään ja sitten lisätään munat ja maito.

Munkkien paistamiseen tarvitaan noin 5 dl öljyä

4.4.09

Today's cat pic



see more Lolcats and funny pictures

Taas yksi viikko takana

Bloggaaminen on käynyt harvemmaksi ja harvemmaksi. Pitää yritää kevättä kohden vähän aktivoitua.

Kuluneella viikolla maalasimme eteisen. Luvassa on täydellinen muutos. Seinät ovat nyt vaalean turkoosit. Eilen maalasimme eteisen rottinkisen laatikoston valkoiseksi ja vielä olisi tarkoitus maalata rottinkinen pöytä myös valkoiseksi. Eteiseen pitäisi myös saada jostain tuoli.

Tiistaina olin työhaastattelussa. Se meni hyvin, mutta vielä en ole saanut tietää pääsinkö jatkoon. Olen myös valmistellut opinnäytetyötä ja kyselyä siihen liittyen.

Perjantaina veimme Pörrin eläinlääkäriin. Sillä on oikeassa silmässä tulehdus. Joudumme antamaan silmätippoja 4-6 kertaa päivässä. Eilen annoimme 4 kertaa, suositus on 6, mutta tippojen antaminen on todella vaikeaa. Joka kerta saan sen kynsistä haavoja käsiin. Iltaa kohden se tietää mitä on luvassa, joten sen kiinni saaminen on myös työn takana. Toivottavasti silmä tulee pian kuntoon. Vielä aamulla se vielä rähmi. Aamun tippojen jälkeen Pörri on vielä sängyn alla piilossa.

Eilen oli oikein keväinen päivä ja lämmintä +11. Toivon, että lumet sulavat pian ja että pääsen laittamaan pihaa kesäkuntoon. En ole vielä aloittanut kesäkasvien siemenien kylvämistä, vaikka siihen voisi jo ryhtyä. Ensin pitäisi ostaa vähän multaa. Myös osa huonekasveista pitäisi vaihtaa isompiin ruukkuihin.

Eteisen uusi väri sopii hyvin keittiön limenvihreään, joka kuvassa näyttää yllättävän keltaiselta. Kamera vääristää hieman värejä. Todellisuudessa värit eivät ole ihan näin kirkkaat.