20.5.11
Vegaanin vadelmapiirakka
Kokeilin viime lauantaina ensimmäistä kertaa vegaanireseptiä. Leivoin vadelmapiirakan vieraiden iloksi. Olin yllättynyt miten helppo se oli tehdä ja etenkin miten hyvää se oli. Kannattaa siis kokeilla. Parasta piirakka on seuraavana päivänä, mutta oli se erinomaista suoraan uunistakin otettuna.
Edellisenä viikonloppuna leivoin gluteiinittoman ja maidottoman äitienpäivä kakun. Se oli mielettömän hyvää. Taidan tästä lähtien leipoa kakut aina gluteiinittomista jauhoista. Yksi vegaaniresepti täytyy vielä kokeilla, löysin herkullisten keksien reseptin. Lisäksi niillä on aivan ihana nimi Eveliinan piparit.
Vadelmapiirakka
Pohja
100 g margariinia (sinistä keijua)
½ dl sokeria
1 tl vanilja-aromia
3½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
½ dl soijamaitoa
Täyte
1 prk (500 g) maustamatonta soijajogurttia
½ dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
150 g pakastevadelmia (ei tarvitse sulattaa)
Sekoita yhteen margariini, sokeri ja vanilja-aromi. Yhdistä toisessa kulhossa vehnäjauhot ja leivinjauhe. Lisää jauhot margariini-sokeriseokseen ja sekoita joukkoon soijamaito. Painele taikina piirakkavuokaan ja esipaista sitä 200 asteessa noin 8 minuuttia.
Sekoita jäiset vadelmat jogurtti-sokeriseokseen. Levitä täyte esipaistetun pohjan päälle ja paista piirakkaa 200 asteessa noin 15 minuuttia, vähennä lämpö 175 asteeseen ja paista vielä 4-5 minuuttia. Anna piirakan jäähtyä hyvin ennen tarjoilua.
Parhaimmillaan piirakka tosiaan on, jos annat sen levätä yön yli jääkaapissa.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
2 comments:
ihanalta kuulostaa! Muistutuksena, että pakasteesta sitten niitä kotimaisia pakastevadelmia tai sitten tarttee vadelmat keittää (koostumus tosin kärsii). Ulkomaisissa vadelmissa pesii noro-viirus!
t. terveyspoliisi Miina
Jeps, olet oikeassa terveyspoliisi. Noro onkin tullut kovin tutuksi. Hyh hyh.
Post a Comment