26.8.10

Busy as a bee


Tämä viikko on taas mennyt ohi silmän räpäyksessä, kuten kaikki nämä neljä viikkoa loman jälkeen. Töissä on paljon tekemistä ja olen superkiireinen.

Ensi viikolla on myös paljon tekemistä muutenkin kuin töissä. Saamme vieraita Saksasta perjantaina ja äidin 65-v. syntymäpäiväjuhlat ovat lauantaina. Ennen juhlia meidän on tarkoitus viedä Uta ja Nadine Porvooseen. Sunnuntaina olemme puolestamme menossa Tallinnaan heidän kanssaan.

Olen tässä myös miettinyt ilmoittautumista avoimen ympäristötieteen perusopintoihin. Opinnot ovat lähes välttämättömiä työn takia, mutta kyllä ne muutenkin kiinnostavat.

Nikalla on taas ollut terveysongelmia. Olimme sen kanssa Viikissä pari viikkoa sitten kuumeen ja ripulin takia. Sille varattiin aika jatkotutkimuksiin, joissa se oli tänään koko päivän.

Sisätautiosastolla se tutkittiin kunnolla. Epäiltiin, että syy on haiman vajaatoiminnassa ja siitä johtuvista sivuoireista. Lääkäri päätti tutkimusten aikana tehdä Nikalle ultraäänitutkimuksen, koska se aristi vatsaansa. Onneksi se tehtiin, sillä sen vasemman munuaisen kohdalla on massamainen muutos. Lääkäri epäilee, että muutos on paise tai joku muu reaktio munasarjan ligatointikohdassa. Eli toisin sanoen seurausta steriloinnista, joka sille tehtiin Venäjällä. Kuume ei siis ole liittynyt haiman vajaatoimintaan vaan on ollutkin seurausta tästä toisesta vaivasta.

Nika menee vatsaontelon avaukseen 8. syyskuuta. Toivottavasti sen vaivat helpottavat leikkauksen jälkeen.

2 comments:

petrabar said...

tsemppiä Nipille leikkaukseen ja toivotaan, että olo helpottuu!

mites sinne teille muuten tullaan kätevimmin? kantsiiko jäädä bussista siinä kaupan kohdalla vai vasta seuraavalla? vai kenties jossain muualla?!

Eveliina said...

Tack. Fäsärissä on bussit joilla tänne pääsee. Eli jäät S-marketin pysäkillä. Meidän talo on ihan vieressä. Kävelet takaisin kaupungin suuntaan ja menet tien yli. Valkoinen talo on A-talo ja sen takana persikan värinen on meidän.

Paikallinen on vastapäätä Ässää ja siellä on huomenna live musaa. Heh.