9.5.08

Happily childfree

Tänään ilmestynyt Nyt s. 45, kirjailija Riina Katajavuori sanoo: "Jos joku sanoo, että hän ei aio koskaan hankkia lapsia, en välttämättä usko, että se mielentila pysyy."

Hänestä jokainen nainen haluaa lapsen myös ne, jotka välttelevät vauvoja.

Niinpä. Mitä tähän oikeastaan voi sanoa? Tätä kuulee joka tuutista. On se jännä juttu, että muut tietävät paremmin halusi, tarpeesi ja tunteesi, kuin sinä itse.

Vapaaehtoinen lapsettomuus on tabu. Sanoessasi, että et halua lapsia leimaannut joko epänormaaliksi tai sitten sinut mitätöidään sanomalla, että kyllä mielesi vielä muuttuu ja naureskellaan tai hymyillään naamalla kaikki tietävä ilme.

32- vuotta takana, eikä ole mieli muuttunut.

Tunsin suurta mielihyvää lukiessani näitä alla manittuja saitteja. Ne on kirjoitettu hyvin, varsinkin Happily Childfree. Siellä on osuvia huomioita jokapäiväisistä asioista ja ennakkoluuloista, joita vapaaehtoisesti lapseton kohtaa. Ihanaa lukea samanmielisten ihmisten kirjoituksia.

On alkanut tympiä joka puolelta tunkeva lisääntymis- ja lapsipropaganda. Minulla ei ole mitään sitä vastaan, että ihmiset hankkivat lapsia, kun niitä haluavat. Se on heille ihana asia ja olen heidän puolestaan todella iloinen. Myös kaikkien kolmen ystäväni, jotka saavat tänä kesänä vauvoja. En vaan halua, että minulle sanotaan miten minun tulee omaa elämääni elää. Kun minulta seuraavan kerran kysytään milloin hankin lapsia, lupaan vastata, kuten minusta oikeasti tuntuu eli: "Mitä se sinulle kuuluu?" tai "Kun en enää keksi mitään parempaa tekemistä."

Omaksi huvikseen voi myös vaikka pelata Breeder Bingoa.

Quote:"What is Breeder Bingo? Breeder Bingo means one of the "usual" phrases we hear over and over again from breeders, so much so that someone created a bingo-like card to use. As they say the dumb things to you, you cover the blocks on your card until you have Bingo!" Source: http://happilychildfree.com/



Quote:"To anyone considering the childfree life: don't have children if you don't want them. I don't care if everyone you know tells you that you'll grow up and change your mind, that everyone wants kids, that all women have a maternal instinct, or that you'll never get a husband or wife if you don't want kids. Don't fall for that! Trust your own instinct and be true to yourself. If you don't want those kids, it's better to not have them." Source: http://happilychildfree.com/

http://www.childfree.net/

1 comment:

petrabar said...

Word!!