19.10.10

Aikamoinen päivä

Tämä päivä on ollut oikea perseily päivä. Mainostoimistomulkvistit on näyttäneet taas parhaat puolensa. C sai tietää tänään, että työpaikka lähti alta. Oli taas YT-neuvottelut, kun rahat ei riittäneetkään. Kuulemma kyseisessä lafkassa YT:eet on pidetty säännöllisesti joka vuosi. Hyvä, että on perinteitä mistä pidetään kiinni.

Näissä mainostoimistoissa, joiden menoa olen tässä sivusta seurannut nyt jo joitakin vuosia ei organisointitaitoa löydy, ei myöskään löydy ilmeisesti minkään sortin kykyä suunnitella asioita pidemmälle tulevaisuuteen. Oikea käsi ei tiedä mitä vasen tekee. Aikatauluja ei osata suunnitella ja budjetit ei pidä. Projekteja johtavat ihmiset, joilla ei ole mitään hajua mitä ne on tekemässä. Ihmisten osaamista ei osata hyödyntää oikein.

Sitten tulee eteen tilanne, kun korkeimmalla pallilla oleva kehveli toteaa, että "Oho jaaha, no nyt ei sitten olekaan rahaa enää. No ei se mitään irtisanotaan pari pahaa aavistamatonta pirulaista."

Ratkaisu on sitten luonnollisesti se, että irtisanotaan ne ihmiset, jotka tekee töitä ja tuo rahaa sisään. Johto, joka ei ilmeisesti osaa hommiaan jatkaa. Kertovatko vuosittaiset YT:eet hyvästä johtamisesta ja kestävästä taloudellisesta toiminnasta?

Minusta eivät.

No YT:eet pidetään ja jengi saa kenkää. Sen jälkeen vaihdetaan virman nimi ja yhdistytään johonki ja simsala pim taas homma pelittää. On se helppoa.

No comments: