19.4.07

Hammaspainajainen


Maanantaina ajattelin, että tästä viikosta tulee kohtalaisen rankka koulun ja työn takia, sillä teen taas täyttä päivää. En olisi ikinä arvannut kuinka suoraan sanoen helvetillinen viikko tästä sitten sukeutuikin.
Tiistainen hammaslääkärikäynti teki tästä viikosta yhden tuskallisimmista viikoista ikinä.

Menin siis tiistaina kaupungin hammashoitolaan pienen hammassäryn takia, joka oli päivän mittaan hieman yltynyt, mutta oli siedettävää kuitenkin. Hammaslääkäri totesi, että pitää tehdä juurihoito, joka olisi kuulemma pitänyt tehdä jo edellisellä kerralla, kun hammasta oli paikattu.
Hän aloitti juurihoidon ja kaikki sujui hyvin. En tuntenut minkäänlaista kipua ja olin tyytyväinen.

Parin tunnin päästä, kun puudutus alkoi hävitä hammasta alkoi särkeä aivan hirveästi. Kipu oli niin kova, että olin kylmässä hiessä. Otin särkylääkkeen ja menin ruotsin tunnille. Jouduin siellä ottamaan toisen, koska olo oli täysin sietämätön.
Kahdella särkylääkkeellä kipu hellitti hieman ja tunnit menivät. Kotimatkalla hampaaseen taas alkoi sattua ja kipu vaan yltyi.
Kotona siihen sattui niin paljon, että mietin jo menemistä yksityiselle 24 h päivystävälle hammaslääkärille.

Sinnittelin kuitenkin yön, ottaen joka kolmas tunti särkylääkkeen, joista oli hyvin vähän apua. Kipu oli jotain aivan hirveää. Yö oli varmaan pisin yö ikinä. Sinä yönä ei meillä paljoa nukuttu

Aamun tullen soitin heti puoli kahdeksalta Cityhammaslääkärien ajanvaraukseen ja sain ajan W. Koskiselle. Hän sanoi, että juurihoidossa ei oltu avattu kanavia loppuun asti, joten sinne jääneet pöpöt olivat aiheuttaneet tulehduksen, jonka takia hammasta särki. Hän teki juurihoidon valmiiksi, määräsi antibioottikuurin ja sain uuden ajan ensi viikoksi.

Hammasta särki vielä jonkin aikaa hoidon jälkeen, mutta antibiootti tai jonkun muun ansiosta kipu loppui. Poski on tosin vieläkin ihan turvoksissa ja hampaassa tuntuu tulehduksen takia epämiellyttävää paineen tuntua.

Tämän tapahtuman johdosta en tule enää ikinä menemään kaupungin hammaslääkärille.

Olin töistä poissa keskiviikkona. Tänään olen ollut koko päivän töissä ja illan koulussa ja tuntenut oloni puoli kuntoiseksi. Heikottaa, väsyttää ja on kuumeinen olo. En olisi iknä uskonut, että yhden hampaan takia menen näin huonoon kuntoon.

1 comment:

Anonymous said...

"tiedän paikan armahan, meidän hammashoitolan, siellä hampaat vedetään ,ikenet vain jätetään..."