7.4.10

Nikan sairastelun syy selvisi

Lopultakin selvisi syy Nikan vatsaoireisiin. Nikalla on haiman vajaatoiminta. Tulokset tulivat tänään. Lähetin lääkärille lukemani artikkelin, koska olivat eilen sitä mieltä, että haiman vajaatoimintaisen uloste on harmaata. Artikkelin mukaan se on keltaista, kuten Nikalla.

Harmittaa, etten aiemmin alkanut etsiä tietoa, vaan luotin siihen aiempaan eläinlääkäriin. Olisi pitänyt vaatia verikoetta ja testejä heti. Mutta mistä sitä voi tietää, kun ei ole lukenut lääketiedettä. Senhän takia lääkärissä käydään. Huomenna saamme lääkkeen ja erikoisruokaa. Vielä pitää siihen asti sinnitellä. Raivostuttaa ja tekee pahaa, kun toinen on näin pitkään kärsinyt.

Otan yhteyttä toiseen eläinlääkäriin ja kerron mikä oireiden todellinen syy oli. Ehkä oppii tästä jotain ja seuraavalla kerralla tutkii, eikä oleta asioita.

http://www.espoonkoirakerho.net/pdfkansio/lehti_1_06_haimanvajaat.pdf

3 comments:

Anonymous said...

Voi pientä...Tsemppiä Nikalle! Hyvä että selvisi kuitenkin.-K

petrabar said...

ohhoh, kyllä on kumma, että asiakkaan/potilaan pitää tehdä itse oikea diagnoosi...

onko eläimillä myös joku "potilasvahinkolautakunta", joku kanteluhan tuosta pitäis melkein jonnekin tehä...

pääasia tietysti että Nika saa nyt oikeat lääkkeet!

pikaista paranemista!!

Eveliina said...

Joo, aika ihmeellistä. Ei tuo toinenkaan lääkäri meinannut uskoa, että sillä on haimavaiva. Sekarotuisilla ei sitä kuulemma ole jne..Mutta sanoi C:lle, että hän on oppinut sen verran, että jos omistaja epäilee jotain, epäilykset otetaan tosissaan ja kokeet tehdään.

Hyvä näin. Lääkkeet ja ruoka saadaan klo 16 jälkeen. Nika on alkanut vaikuttaa heikolta, eikä ole ihan oma itsensä. Toivottavasti lääkkeestä on apua.