6.4.10

Pikku-Nika sairastaaNika on edelleen kipeä. Sama vaiva jatkuu. Se on syönyt kolme Canikur kuuria, antibioottikuurin, kaksi matolääkekuuria.

Antibiootin aikana vatsa oli hieman parempi, mutta ei normaali. Se on laihtunut, koska vanhat valjaat menevät sille taas. Tänään se kävi taas lääkärissä, nyt tässä lähellä Punavuoressa. En luota siihen edelliseen ollenkaan. Ei lääkäri voi diagnosoida potilasta arvailemalla, tekemättä mitään kokeita tai edes katsomatta koiraa. Kaiken lisäksi antibiootti, jonka hän määräsi ei edes ollut siihen vaivaan mihin se määrättiin.

Googlasin Nikan oireita ja esille nousi haiman vajaatoiminta. Kaikki oireet täsmäävät täydellisesti tuohon. Ei se välttämättä se tietenkään ole, mutta nyt pitäisi lääke vaivaan saada ja äkkiä. Tänään siltä otettiin myös haimakoe. Jos se on haiman vajaatoiminta, niin käytännössä ruoan syöminen ei nälkään auta, koska ruoka-aineet eivät imeydy, jonka seurauksena koira nääntyy nälkään. Suututtaa, että on mennyt näin pitkään, eikä sille ole saatu apua.

Nikalla on nyt kuumetta, se kärsii nestehukasta ja tulehdusarvot olivat hieman koholla. Sille määrättiin kolmea eri lääkettä. Tulokset voivat tulla jo huomenna. Ylihuomenna soittelemme lääkärille, jos sieltä ei sitä ennen kuulu mitään.

Toivotaan, että oikea diagnoosi saadaan pian ja hoito voidaan aloittaa. Tässä palautuu mieleen Pörrin hammas, kun tulehtunutta hammasta hoidettiin silmätulehduksena. Lääkäri oli tosin eri.

No comments: