7.9.07

Hesarin mielipidepalsta tänään

Tänään lukiessani Hesari sain melkoisen tunnekuohun. Otsikko ja juttu oli asiallinen, mutta asiasta keskustelun avaava kirjoitus oli niin pöyrityttävän rasistinen, että Helsingin Sanomien keskustelupalstalle sellainen ei minusta olisi pitänyt päästä. Jutun otsikko oli "Suomeen tuli aiempaa vähemmän adoptiolapsia". Suomalaiset haluavat kuitenkin edelleen adoptoida ulkomailta (Mikä on hienoa!), eikä adoptioiden määrä ole laskenut, sen sijaan jonotusajat ovat pidentyneet.

En halua kirjoitusta tänne laittaa, koska en halua levittää sellaista tekstiä. Kirjoituksessa ilmeisen sairas ja vähä-älyinen ihminen kirjoitti toisarvoisten rotujen elättämisestä ja jonkun toisen rodun sikiämisen edistämisestä.
Jutun kirjoittaja pitää ilmeisesti esikuvanaan Hitleria ja kansallissosialisteja, jotka tuhosivat 1930- ja 1940 luvuilla miljoonia ihmisiä Saksassa rotuoppien varjolla. Vain hyvin tyhmä ihminen levittää tällaisia ajatuksia 2000-luvun Suomessa. Tyhmiä ihmisiä tässä maassa kyllä riittää. Liian moni suomalainen on rasisti ja minä olen kurkkuani myötä sellaisia ihmisiä ja heidän idioottimaisia mielipiteitään. Ei kiinnosta kuulla rättipäistä tai neekereistä. Itse matkustatte vieraisiin maihin ja käyttäydytte kuin siat. Eikö teitä yhtään hävetä?!
Kotona sitten kyräillään ja lähetellään tekstiviestipalstalle vittuuntuneita viestejä siitä, kun joku istui bussissa laukku viereisellä penkillä, eikä itse saanut suuta auki ja voinut kysyä onko paikka vapaa.

Jos jollakin menee hyvin tai huonosti niin häntä kadehditaan. Optimistit ovat naiiveja ja pessimisti on realisti. Ei ole ihme, että täällä juodaan ja paljon.

Anteeksi vulgaari kielenkäyttöni.

3 comments:

Anonymous said...

tuli ja leimahdus!

harmi että en itse lukenut ko. artikkelia, heitin lehdenkin jo menemään.. luulisin että saa vastineita runsaasti jos noin räikeä on ollut.

muutoin olen ollut hieman pettynyt hesariin viime aikoina, ihan selailuksi menee ja lehdenjakokin ei ole viime viikkoina toiminut: lehteä ei työnnetä sisään!

opiskelijatilaus on viel kohtuuhintainen mutta taidan kohta lopettaa?

Eveliina said...

Caramba!

Itse luin tämän tuohtuneena töissä netistä ja sieltä se varmaan löytyy vieläkin. Kommentointi nettiin ei onnistunut teknisistä syistä? (Linjat kuumenneet?)

Tänään on ollut maailman parannus päivä kun olen "kestävä kehitys ja yhteiskunta vastuu" -tunneilla kirjoitellut ihmisoihkeuksista yms.

Barrikaadeille!!!

lot said...

Ei hävetä. Mutta aivoon kyllä ottaa. Tosin vähän eri syystä kuin sinulla.

-- lot