15.10.08

Blog Action Day 2008: Plan


Kehitysmaiden lapset köyhyyden poistamisen keskiössä

Viimeisen viiden vuoden aikana talouskasvu on ollut vahva kaikkialla maailmassa. Silti pysyvässä köyhyysloukussa elävien ihmisten määrä on kasvanut. Maailmassa on jopa 430 miljoonaa köyhyydessä elävää ihmistä, todetaan tuoreessa kansainvälisessä raportissa. Valtaosa heistä on lapsia.

Plan on kansainvälinen kehitysyhteistyöjärjestö

Plan on kansainvälinen kehitysyhteistyöjärjestö, joka parantaa kehitysmaiden lasten elinoloja pysyvästi. Teemme työtä lasten oikeuksien toteutumiseksi tavalla, joka yhdistää ihmisiä yli kulttuurirajojen.

Plan perustettiin vuonna 1937. Työ Suomessa alkoi vuonna 1998. Arvoinamme ovat lapsikeskeisyys, kunnioitus ja ammattimaisuus. Plan on uskonnollisesti ja poliittisesti sitoutumaton. Toiminnassa on mukana pian 30 000 suomalaista. Maailmanlaajuisesti kummeja on jo yli miljoona. PlanKummien lisäksi työtämme tukevat ulkoasiainministeriö sekä kasvava joukko suomalaisia yrityksiä.

Plan Suomi noudattaa kaikessa toiminnassaan eettisiä periaatteita. Olemme avoin organisaatio, joka kunnioittaa ihmisyyttä sen kaikilla alueilla. Plan on Kehitysyhteistyön Palvelukeskuksen (Kepa ry) ja Kehys ry:n jäsenjärjestö, ulkoasiainministeriön kumppanuusjärjestö, Unicefin kansalaisjärjestökomitean ja Vastuullinen lahjoittaminen ry:n (VaLa) jäsen.

Monta tapaa osallistua

Planin monipuollisesta työstä löytyy jokaiselle oma tapa toimia. Voit osallistua vapaaehtoisena omalla paikkakunnallasi, tukea toimintaamme rahallisesti, ottaa oman kummilapsen, ostaa tuotteitamme tai vaikuttaa suomalaisten kehitys- ja lasten oikeusasenteisiin tai antaa ammattitaitosi käyttöömme.

Lähde: Plan

No comments: