30.1.07

Autoilevat anarkistit

Nyt alkaa mitta olla piripintaan täynnä ja kohta läikähtelee yli. Olen jo pidemmän aikaa ollut lopen kyllästynyt välinpitämättömiin autoilijoihin, jotka yrittävät ajaa katua vihreällä valolla ylittävien jalankulkijoiden yli tai jotka ovat muka niin kiireellisiä, että eivät voi laskea suojatien ylitystä odottavia jalankulkijoita tien yli. Saksassa autokoulua käyneenä ja korttini ajaneena, sekä liikennesääntöjä oppineena tämä on pöyristyttävää! Siellä ei moista katsota hyvällä. Täällä se on enemmän sääntö kuin poikkeus.
Välinpitämättömyys liikenteessä on lisääntynyt siihen mittaan, että jotain pitäisi oikeasti tehdä.
Nyt värähti viisari tappiin minun sietokykyni mittarissa, kun tänään taas jo kuinka monennen kerran näin auton ajavan talomme ohi JALANKULKUTIETÄ pitkin! Ei enää riitä että sääntöjä rikotaan autotiellä liikenteessä, vaan nyt sitä pitää tehdä pelkästään jalankulkijoille tarkoiteltulla väylällä alueella, jossa asuu runsaasti lapsia ja tiellä joka ohittaa ison päiväkodin.
Tämä kyseinen auto juuttui vielä tien liukkauden takia sutimaan talomme välittömään läheisyyteen ja jos minulla olisi ollut tarpeeksi päällä olisin juossut ulos ja huutanut muutaman hyvin ruman valitun sanan. Jatkossa on kynä ja paperia hollilla rekkareiden ylösottamista varten.
Olen nyt päättänyt kääntyä kaupungin rakennusviraston puoleen (lienee oikea taho?) ja kertoa heille tästä epäkohdasta. Aion vaatia tielle pari betoniporsasta, joka tekisi heti tämän ajelun mahdottomaksi. Lisäksi ajattelin kirjoittaa Pitäjänmäen pientaloyhdistyksen puheenjohtajalle, joka sattuu olemaan Tanjan isä. Ehkä hän osaa neuvoa tarkemmin tai kenties pystyy viemään asiaa eteenpäin?

No comments: