30.1.07

Tämän päivän ruotsin tunti

Meillä oli tänään ruotsia ja palautin kirjoitelmani. Onneksi muistin tulostaa sen ja ottaa mukaan.

Meidän opettajamme on keski-ikäinen suomalainen nainen, joka on varsin hauska opettaja. Hän on hyvin rento ja erittäin hyvä opettaja. Tunneilla on paljon parikeskusteluja, tarkoituksena on puhua paljon, eikä kielioppi ole tällä kurssilla niin tärkeä, vaikka välillä siitäkin puhutaan. Meillä on seuraavassa jaksossa toisena opettajana täysin ruotsinkielinen opettaja, joka puhuu siis riikinruotsia. Hänen tunneillaan on tarkoitus keskittyä vielä enemmän keskusteluun ja pitää pieni esityskin.

Tämän päiväinen tunti oli oikein hauska ja meidän parikeskustelumme olivat välillä hyvinkin lennokkaita. Petralle kysymys, mikä on rattopoika ruotsiksi? Tätä sanaa emme parini kanssa viitsineet kysyä opettajalta. Heh.

Kirjoitin Reijollekin (Pitäjänmäen pientalo yhdistyksen puheenjohtajalle) jo sähköpostia ja hän vastasi takaisin parin minuutin viiveellä. Ajoitukseni osui kohdalleen ja hän oli myös juuri koneellaan. Reijo lupasi tarttua asiaan ja saattaa huligaanit vastuuseen. Uskon, että näin myös käy ja eritäin hyvä niin.

No comments: