6.7.07

Illan herkut

Leivoin töiden jälkeen maittavan mustikkapiiraan Christianin poimimista mustikoista ja muutamasta mansikasta. Mukailin kahta reseptiä jumalaisen mustikkapiiraan reseptiä ja Pyllyn parhaan (Myllyn) maistuvan mustikkapiiraan. Sillä koska en ole uusavuton, eikä minulla myöskään ollut kiire, en käyttänyt Pyllyn parhaan valmistaikinaa, vaan heidän maittavaa reseptiään piiraan täytteen tekoon.

Tällä reseptillä sinäkin onnistut Pekka, eikä tarvitse enää selata Pirkka lehteä!

Eveliinan jumalainen mustikkapiirakka

Pohja:

200g margariinia
1,5 dl sokeria
2 munaa
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta

Vaahdota pehmeä margariini ja sokeri. Vatkaa joukkoon munat. Sekoita keskenään vehnäjauhot ja leivinjauhe. Lisää ne taikinaan. Sekoita tasaiseksi. Painele taikina voideltuun uunivuokaan.

Täyte:

4 dl mustikoita (tai muita mieluisia marjoja tai vaikka ananasta)
1 dl maitoa
2 dl rahkaa
1 kananmuna
1/2 dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria

Levitä mustikat (pakastemustikat jäisinä) ja sekoita muut täytteen aineet keskenään kulhossa ja kaada seos mustikoiden päälle. Paista 200 asteisessa uunissa 20 - 30 minuuttia.



Piiras maistui erinomaiselta kahvin kanssa. Koemaistajina toimivat tällä kertaa äiti ja Chris. Pörrille piiras ei maistunut.

Ennen kuin itse söin piirakkaan herkuttelin katkarapu täytteisellä avokadolla. Avokado oli juuri sopivan kypsä ja maistui herkulliselta limemehulla höystettynä.



Nyt nautin yhden raikkaan viileän Sol-oluen ja rentoudun kirjoittamalla blogia.

No comments: